04 rujna, 2009

ODE MOJ TRULJO

Ode moj Truljo. Dok je izlazio iz dvorišta, ništa nije rekao. Niti ja nisam porazgovarao s njim. Nisam stigao koliko se sve to brzo odigralo. Kao s Turskom, kad primismo gol u sudačkoj nadoknadi sudca. Nije se mnogo protivio. Tek mi se malo čini da je zajecao kad su ga počeli dizati. Nadam se da odlazi na bolje mjesto. Na kraju krajeva, zašto da tugujem. Bio je lokmara, rasipnik i prevarant. U zadnje vrijeme me je često ostavljao na cjedilu. A onda se kesio iz prikrajka. Besramno je ispuštao plinove, čak i pred damama. Roktao je glasno, čak i krugu bolnice. Često me je znao osramotiti pred društvom. I nismo se družili u zadnje vrijeme. Stisle su ga godine. Makar ima i mnogo starijih od njega s više zdravlja, ali se moj nije pazio. Uhvatile su ga razne bolesti, počeo je kašljati, brzo se umarati, dobio je alergije na sunce, zrak, kišu...

Iako me je bilo sram biti s njim u društvu, sjećam se boljih dana. Što smo mi sve prošli, kako smo se veselo prevrtali po livadama onkraj puta, obojica opijeni proljetnim zracima, napuštajući petnaestu birtiju u nizu u pola devet ujutro. Koliko me je puta nesebično branio od kiše, nasrtaja divljih životinja, agresivnih namjera njegovih mu rođaka...

A sad je sve gotovo. Prijavio sam ga. Prodao za 500 kn. Još sam počastio egzekutore rakijicom dok su mog Opela Kadetta dizali na šleper i zauvijek ga odvezli u reciklažno dvorište.

Pitam se, dali ima u raju mjesta za mog Trulju?



Broj komentara: 7:

  1. Ode Truljo? ODE TRULJO? A ja se nisam ni pozdravila. Jesam ga ogrebla zadnji put sa onom torbom za devet piva. Al ima i svjetlija strana... Vid sad mjesta za ping pong!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prvo, RIP Truljo! Dapače PUM!
    No život teče dalje...
    Udarih u gonggggg:
    ruka gore za
    ping-pong!!!!!
    Playin' it
    all night long!
    (mislim da će se to
    swe tu i tamo pretvoriti
    u beer-pong :-))

    ps. ili ping-beer!

    OdgovoriIzbriši
  3. ...da, da, beer-pong pod vedrim jesenjim nebom
    s pogledom na zvijezde...iz Rešetara se vide...iz metropola ne!
    Nema udaranja loptice flašom! (koja je u drugoj ruci):-))))))))))))))))

    P.S. Imaš rasvjete u dvorištu (jače)? :-)

    Jooj moga Truljeee....RIPenzi...

    OdgovoriIzbriši
  4. U raju je, vjeruj....
    Imal' slika Truljinih...?

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan osvrt na jedno prošlo svršeno vrijeme.

    P.S. Nije mi mogla promaći jedna "sitnica" u tekstu. Vozač šlepera pije rakiju?

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam spomenuo da je popio. Samo da sam ih počastio. Al' je suvozač bio više nego sretan tim slijedom neminovnih događaja. Vjerovatno zabavlja vozača tjekom dana, da mu posao ne bude monoton.

    OdgovoriIzbriši
  7. Tzv. suvozač-rakijaš - dvorska luda svih kabina ?

    (piše u neokretenističkom Životinjskom carstvu)

    OdgovoriIzbriši