01 kolovoza, 2009

Napokon Supraphon!!!

...


Najvjerojatnije ovakve vrućine djeluju na čovjeka, pa se ne čudim mome prijatelju Štefi da , udaren suncem, odluči da me razveseli poklonom o kojem sanjam već od najranijih nogu. Još nisam znao pisati, a kamoli čitati, a pogotovu ne računati, posebno "ne" izrađivati nacrte za katedrale ili činiti sofisticirane kiropraktičarske zahvate, ali sam znao točno koja je koja gramafonska ploča koju su moji starci posjedovali. Dosta je godina prošlo od mog prvog gramafona, a svi su oni poslije bili jadni i neukusni.

A onda je jučer stigao "Car"! "Mladić" od pedesetak godina, koji se već koje desetljeće skrivao u mračnom, prašnjavom, tavanskom kutku. Taj fantastični Čeh radi još uvijek u sve četiri brzine (16, nikako mi nije jasno kakva je to brzina, nikada nisam vidio niti jednu ploču te brzine, zatim standardne 33, 45, i već pomalo zaboravljena 78 brzina, koja se prestala zauvijek koristiti krajem pedesetih).

Pošto ga izglancah, ovjekovječio sam njegov povratak sa jednom 78smicom. U pitanju je Caroll Gibbons, s temom iz filma "Two for Tonight" snimljenom davne 1935, From The Top Of Your Head.

Supraphon je stiogao u naše selo šezdesetih kao poklon za desetogodišnji pregalački rad u kožari ne plus 700!

A sada, radi samo za vas!!!



Ukoliko ste željni posjedovati ovu ploču klikni A i klikni B

omoti su ovdje: PRVI te DRUGI



Carroll Gibbons je nekim čudom stigao i u naše krajeve.

3 komentara:

  1. HOLY SHIT!
    Sama se rucka digne na kraju, i vrati skroz - i tocno - na svoje mjesto.

    HAUG OVO JE NEKA VELIKA MAGIJA.

    Beli brat Viki ce dobro uciniti ako u sobi na hrpicu zdrobi nekoliko ljuski pacjih jaja, doda malo bitumena, plastike i slame, to sve zapali i rasprsi dim svud po sobi pomocu krila od kokosi ili jos bolje pjetla.

    OdgovoriIzbriši
  2. Brate Kokosovi parketu, cjenim tvoju tradiciju i kulturu, ali narod plemena Crvenih vadičepova trebao bi znati da se čaša mira ne može preliti tako lako koristeći se praznovjernim dogmama. Iz ovog recepta se nazire jedna utopija u obliku bitumena. Ukoliko njega zamjenimo sa azbestom, tek tada će Manitu mirno kaskati vječnim alejama, prilazima i šorovima. Tako se to radi u duhovno naprednijim civiliztacijama. Za kraj jedna šifrirana poruka samo za brata Kokosovog parketa: DIM-DIM-PAUZA-DIM-PAUZA-DIM. Haug!

    OdgovoriIzbriši
  3. To mora da ima Pentijum unutra i mani-pulare-bateriju, jer izgleda kao gramafon za izlete dokone gospode :-))))))))))
    SUPRA(= StrmacUdnoPsunjaRedovitoAfirmiram)+PHON

    A da su Česi genijalci evo i dokaza - auto kojeg izadiše odavna(pa Nijemci pokradoše ideju za Bubu po Hićinoj zapovijedi):
    http://www.tatra.demon.nl/

    OdgovoriIzbriši