09 kolovoza, 2009

PUSTI SNOVI, PUSTI SNOVE!

Zar svake nedjelje piletina na meniju! Prava gnjavaža. Već nekoliko desetljeća se sprema na isti način. Prilog, salata i to je to. Kako se krumpir može spremiti na 1001 način, tako očekujem maštovitost kuhara da se bar jednom promjeni odnos prema ovoj nisko inteligentnoj životinji. Ali ne! Noge i vratovi u juhu, meso u rernu, a ostalo mačkama. Jedino što moji dlakavi ljubimci nemaju ništa protiv da je tako svaki dan.

Pogledam si tako u onaj tanjur i počnem snivati o ljuto-slatkom kineskom tretmanu obroka uz dodvoravanje uvijek nasmješenih Kinezića. A oni u našem zavičaju posluju neznamkoliko uspješno sa svojim export-import mini robnim kućama, svjesni kako otvaranje jednog kineskog restorančića može stvoriti niz problema, jer nabavka namirnica (izuzev gore spomenute kokoši) za ovaj kraj može biti nemoguća misija. A naši ljudi, konzervativni u svemu, neće sigurno poseći za štapićima za jelo i jesti tamo neku rižu i ostalo nepoznato u tanjuru.

Glad je glad, pa kad sam iskočio iz oblačića snova, shvatim da sam u slast pojeo pola pileta, triput grabio krumpir i zalio to s kriglom hladnog piva.

Podrig...

Broj komentara: 5:

  1. da te utješim, ne vjerujem da poslije riže pivo tako prija, kao poslije pečenog pileta.. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. neće to više biti chirpycheap već chubbychop-chop blog ako tako nastaviš, posebno s krumpirom :-))))

    OdgovoriIzbriši
  3. evo jednog recepta koji bi iz korijena mogao promijenit tvoj doživljaj piletine. pile isijeci na dijelove-krila, batak, nadbatak, bijelo..
    te dijelove umrljaj u brašno i umoči u izmućena jaja. tako pripremljene komade peci na laganoj vatri oko 30-45min . dobar tek ! za prilog može se servirati pečeni krumpir a uz to će odlično prijati salata od rajčica i luka.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ili recimo - ljutim pogledom hipnotiziraš pile radi pikantnijeg okusa, s tim da predhodno ne dozvoliš piletu da mnogo trčkara da meso nebi bilo žilavo, zatim skineš perje lemilicom, a kompresorom istiskaš originalnu filu, premažeš niveom da koža bude izdašnija i na kraju ju zamoliš da pokuca na staklo rerne kad bude idealno zlatne boje. I da se samo posluži, pjevajući tvoje omiljene pjasmice usput uzdišući od zadovoljstva kad otrgneš batak.

    OdgovoriIzbriši
  5. to je odgovor!
    a od rajčica i luka miješana salata ionako ništa ne valja...svaki sastojak posebno?: izvrsno!:-)
    ... a zajedno se ssve topi u novi okus koji ništ' ne valja...ništ...
    e anonimno, anonimno....nisi znao da kada rastrančiraš i ispohaš pile, nema ništa od kucanja po staklu rerne..!!::)))))))))))))))

    OdgovoriIzbriši