28 srpnja, 2009

Mlada misa, dan poslije

7 sati ujutro...
15°C
Trenutno: Vedro
Smjer vjetra: Sjever pri brzini od 0 km/h
Vlažnost: 42%
Masnoće u zraku: 77%
Akoholna isparenja: 69%
Intelektualno zračenje: 0%

Protekli vikend je pokazao, da se prosječni Slavonac, koji godinama vježba razne tradicionalne tehnike "bježanja od stvarnosti" ipak ne može mjeriti sa našim svećenstvom. Ne želim uvrijediti gospodu, nije mi to namjera, već kritizirati samohvalne lokmare, koji su jučer nakon burna vikenda provedenog s njima, došli mi postaviti tuš kabinu. Očigledan problem sa spajanjem odvijača s vijkom, uz pozamašnu drhtavicu ruku, prouzročen njihovim angažmanom na Mladoj misi, kao posljedicu proteklog vikenda. Čak ni ona teorija "klin se klinom izbija" ne nalazi čvrsto tlo, jer su majstori jednostavno na pomisao o alkoholu bili primorani sjesti ili se pak pridržati za nešto.

Najme, kao jedno od najkatoličkijih područja najkatoličkije države na svijetu, sramota je odbiti bilo kakvu pomoć našim pastirima, koji to ponekad nagrade i sa ovozemaljskim blagom. (Šteta što pečenka nije svjesna toga kako će njena žrtva za ovu svečanu priliku biti nagrađena putovanjem u vječna lovišta, i to vjerovatno kao vječna žrtva. Nema ljepšega nego se žrtvovati za više ciljeve.)
Nije samo sve u mesu, treba to i nečim zalit! I kada nestane misnog vina, naći će se tu šljive iz Benkovca, Vukovara, Bosne, travarice sa Korčule, Hvara, Zadra...

Naš puk nenaviknut na kvalitet (jer se ne pije iz gušta, pije se da se napije, pa i Pitralon je dobar, ako nema druge), pa trpa use kao da je zadnje (tradicija još od drevnih vremena), pa takva kombinacija postaje bolna tek kad se sve dovrši.

Kako god, proći će par dana dok se križni put do otržnjenja pređe i život će se vratiti u svoj kolosjek. Samo se pitam, dali će svećensvo u svojoj službi na jutarnjoj misi, u kalež utočiti čisto vino, ili pak bevandu.

4 komentara:

  1. i, jel radi tus?
    jel voda curi ravno il u cik-cak?

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro je, barem ne moraš vodu uključivati na gramaf(o)unu...a gramafon na slavini tuša.:-))

    OdgovoriIzbriši
  3. Tradicija, ostaje tradicija, ma makar i bolna.. ;-)

    OdgovoriIzbriši